Söndag den 6/5 kl. 11-15 kan man åka på konstrunda i Ragundadalen/Väster-Övsjö

Om man är en riktigt flitig konstbesökare hos oss den 6 maj kan man också vinna en tavla. Var med i vår konstbingo och besök två konstnärer eller fler och samla “stämplar”. Startkort finns hos respektive konstnär.

De här konstnärerna kan ni besöka:

Bernt Källström

Bernt kommer att ställa ut acrylmålningar ur sin pågående “Blå period”. Han vill med sin tavlor väcka tankar hos betraktaren och motiven är främst människor i olika situationer.

Hitta dit: Bygdegården i Väster-Övsjö

 

Gun Sundkvist

Öppnar upp sin ateljé i Pålgård!

Hitta dit: Guns Ateljé

 

Marinette Wasell-Brännlund öppnar sin tatueringsateljé i Kånkback där hon visar foton av tidigare tatueringar hon skapat och i ateljén visar också Adam Eriksson sin konst.

Hitta dit: Marinettes Ateljé

 

Eva Viberg kommer att ha utställning på biblioteket i Hammarstrand där hon visar sin färgrika och abstrakta konst.

Hitta dit: Biblioteket i Hammarstrand

 

Sara Lindström visar sitt måleri och Morteza Golestani mattknytning i Brynjegård.

Hitta dit: Adress publiceras snart

 

 

Samtidigt som vi har vår konstrunda har också Region Jämtland-Härjedalen ett evenemang den 5-6 maj där konstnärer/konsthantverkare i länet har öppna ateljéer  . Evenemanget heter Kul Tur. Vi ser att ingen av våra konstutövare i kommunen är anmälda till det evenemanget. Kanske för att kriterierna är för hårda? Därför skapar vi en egen konstrunda här i östra delarna av Jämtland där amatörer från östra Jämtland  har ”öppna ateljéer” eller utställningar som man kan besöka. Kanske vi ska kalla den “o-tur” 🙂